~KERANA KETIDAKSEMPURNAAN ITU,BAHAGIA BAGINYA ~



Thursday, September 22, 2016

Min Kaffe murah dan sedap

ASSALAMUALAIKUM


kalau tengok nak setahun dah aku tak up ape2 entry kat belog nih 
jangan kata bersawang 
dah berlumut
jadi tukun gamaknye 
hahahaha

a few months nih aku dah terbiasa bahasakan diri aku 
as a kakfaa
so nak menaip aku tu
rase very the peliks

ok kak faa baru2 nih terjebak dalam satu bisnes secara berjemaah
gitu 
jemah jemaah mcm tu la
ape ke katenye 
together we stronger 
ahakssss

actually kakfaa beli barang dia 
then guna 
then tetibe rase serasi ngan produk2 yg kakfaa beli 
then tetibe nak berjodoh 
eh kakfaa guna 
kakfaa minum 
kakfaa pakai
why not kakfaa jual 
ye idok???


ni salah satu nye 
kalo korg yg kenal kakfaa
ehhh kakfaa tak minum air panas
apatah lagi kopi
siyes tau 
tapi ngan min kaffe nih
atau formerly known as mineral coffee
ehhh cicah biskot silap2 10 keping TANPA sedar
kahkahkah



kakfaa ni dari family yg de history background
as a diabetic
so as doctor said la
penyakit takyah nak diwarisi sgt kan 
so skang ni mmg kakfaa paksa 
family kakfaa minum minkaffe nih 
say a BIG no to other 3 in 1 drinks 



byk testimoni yg berjaya menurunkan bacaan gula dalam darah seorang diabetic ye
ade yg takyah amik insulin lagi
tau la kan insulin ni 
every 3 to 4 hours kene amik 
sgt tidak menyenangkan 
Alhamdulillah sbb mereka berjaya untuk mengurangkan kesakitan
kite usaha
apa2 pon Allah yg izinkan 
yg penting
USAHA
gituuuuuu

adik kakfaa sendiri terbukti 
setiap pagi skang minum min kaffe
gastric dia da jarang2 sangat dirasai
kalau tak dulu seminggu sekali mesti datang menyerang

Alhamdulillah 
kita usaha kan 

banyak lagi kelebihan min kaffe nih 
kalau kakfaa nak taip 
abih bape muka surat tah
hahhahha
min kaffe ni keistimewaan dia 
takde gula
dia ganti ngan garam buluh


haaa nak cite pasal garam buluh tu
cara pembuatan dia yg rumit tu
demi menepati piawaian tuk wat min kaffe yg perfect tu 
haaaa nti kakfaa story lain entry ekk

tuk yg dah terbiasa minum 3 in 1 drinks 
of coz korg akan rase pelik sikit ngan rasa dia 
rase kopi yg hebat dan di hujung2 lidah tu akan rasa a lil bit salty 
then korg mesti akan tak suke dan mengreject beliau
bcoz of what 
sbb lidah korg dah terbiasa ngan 3 in 1 drinks yg lain 
yg begitu byk kandungan gula dia 
yg wat korang rase sedap gila je nak minum 
dan minum 
but at the end
siapa yg suffer?
kakfaa tuju kat diri kakfaa jugak lah
tepat kene batang idong sendiri jugak 

huhuhu
but now kakfaa is change 
change my drinking habit
hahahahaha


lagi best ade set kempis perut
nama set ni SET DOUBLE SEVEN 
ade min kaffe dan garlic 
bile korg mkn tuk few days 
msti korg akn rasa badan mcm ringan
lebih rajin nak bergerak 
takde nak duduk sesaje 
hahahaha
then lelama perot makin kempis 
ohhhhhhhhhhhh
kakfaa is very the like 


korang??

like jugak tak??

meh whatsapp kakfaa
019-3734340

harga kasih sayang muah muah kakfaa bagi
pm lekaih



p/s : kakfaa tunggu korang tau ...muah


No comments:

Post a Comment