~KERANA KETIDAKSEMPURNAAN ITU,BAHAGIA BAGINYA ~



Tuesday, January 20, 2015

TRIP BAJET KE PENANG


ASSALAMUALAIKUM

tuk pertama kalinya aku pergi vacay secara bajet dan secara menabung
tepuk tangan kuat2
sebabnya bila duit kuar dari purse mcm tak terasa sgt
tapi tah pe aku beli yang smpai 300 hilang
aku sendiri tak tau
hahahahhaa

kalo korg de bce entry sblom ni
aku de bgthu aku ngan opismate lain ade menabung RM1 sehari
then
bile rase2 perasaan nk vacay tu membuak2
kitorang decide utk pergi segera
demi mengekalkan momentum vacay
gituuuu

aku malas nak susun pic tu bebetol
so aku cite scra suka2 je la ekkk

before tu biar aku listingkan perbelanjaan kitorang aritu

kitorang pergi berenam ngan yayang aku

SABTU : 
fuel RM 70.00
tol RM 46.00
lalu jambatan RM 7.00

itu je...sbbnye benti kat RNR pon hanya utk shishi saje ye

sambung lagi utk sabtu
apartment dekat tg tokong RM 300.00/2 malam
nasi kandar LINE CLEAR RM 57.00
isi fuel balik RM 50.00
naik bot dekat batu feringgi RM 60.00
makan malam ditaja sdn bhd

AHAD :
sarapan pagi roti canai di jalan transfer RM 60.00
bukit bendera entrance RM 10.00*6= RM 60.00
akak aku pergi time christmas RM 8.00 eh eh tetibe jadi RM 10.00
harga 2015 gamaknya
naik tram dekat bukit bendera RM 30.00
lunch dekat tesco RM 56.00
dinner dekat padang kota = RM 109.00

 ISNIN :
breakfast dekat batu feringgi RM 27.00
lunch dekat RNR tapah RM 55.00
fuel RM 29.00
tol RM 46.00

total RM 1062.00 utk percutian bajet ke penang 3 hari 2 malam
haaa ok sesangat la kan
duit kuar pon tak rasa
kuar duit hny tuk souvenir ngan tah pe mende tah
aku pon tak tau..hahahahha
itu aku la...yg lain aku rse bajet under control

haa siap bawak balik belen lg RM 72.00
nanti nak carry forward duit tu ke next trip
In Shaa Allah bulan November
ke pulau lagi ye
Aamiin

meh layan piccas


ok mende ni kan 
ais kepal sbnrnye 
yg time kecik2 aku beli kat kg 50sen je
before aku dtg 
akak opis aku pesan suh beli mende ni
ngan semangat panas litlit time tu
haaa pandai ke idak aku ckp utara..hahahaha
aku mmg nak beli ye..sbb time jln kt penang street ni
da la jauh panas lak tu
abis lemak iols
tapi sbbkn sume pon tak nak beli
ngan alasan RM 3 seketul
aku pon tak jadi nak beli...sbb nti msti dorg nak rase aku punya
hahahhahaha
jahat gile 

meh kakak pegang 
nanti jatuh


mural ni kan bukan kat satu tempat ye
sepah sepah 1 kawasan tu
penat gile ye nk jenjalan carik mende ni sume

ni la lunch kat tesco
sume amik same je
air mineral...jimat..hahahaha

i owe u 1 

nampak ke idak kepanasan kelitlit an itu

petang tu lepak 
padang kota
main buih sabun nih
haaaaa nmpk 
aku da mcm dalam belon nih kan


i love penang hill
aman je
index jenayah adalah kosong ye
rase nak tinggal je kat sini
lgpon banyak je banglo2 yang kosong
ade yg da 23 tahun tak duduk
ekekekkekkekee

ni la die roti canai jalan transfer
yang bila aku gugel siap msk dlm tmpt yg wajib dtg utk makan
ni adalah conversation btween kitorang ngan macha tu
macha : ayam?
kitorang : aah (yg mane mungkin kuah kari ayam)
skali dtg
haaaa amik kaw
quarter ayam tuk sorang ye
gulp
patu kan
macha : roti bakar??
aku : ok...kasi 3 set
sekali dtg ats tu de telor half boiled
gulp
ini macam ka????
sib iols boleh telan

konon thumb up sgt kan
hahahaahahaha
hakikatnya
oiiii roti canai KL seploh kali lg lembut la
kuah kari KL seploh kali lagi sedap la
hikhikhihik
ini siyes weh

naik tram kat bukit bendera
pemalas memasing nk berjalan
amik jln mudah
naik tram saje..hehehe
2 orang yg duk ngadap jalan tu kan
pas turun je jalan da gelong..hahahahaha
kesian weh
sib iols gemok ley duk kt depan..fefeeling gitu

sggah jap kt masjid kat pekan tu
pe tah nama masjid
tepi tu banyak kubur 
tak pasan iols 
elok je tgu sumorang g shishi

tgk pic ni..hahaha
slalu kan kalo nk mik pic 
aku suke la nk sorokkan bdn aku kt blakang org
so tak bape nmpk beso
sdp la hati aku
so aku dpt mkn byk tanpa rasa bersalah
gitu
tpi kakaksu telah mensabotaj aku punya pic
hahahaha
skang aku nk upload pic die nih
gara-gara die taknak menyorokkan aku
amik kaw badan senget2 
wakakakakkakaka

ni time nak turun dari bukit bendera
aku ni adalah super saiya gayat ye
so kalo naik mende2 yang melibatkan ketinggian
haruslah aku kekejungan
ini betul2 bukan cobaan
kadang aku da try tuk calm myself 
tapi gagal ye
ekekekekekeke



mcm ni la keadaan kedai roti canai jalan transfer tu
rase nak transfer je kedai nih
elok je tepi jalan
betol2 tepi jalan
yang memang bas lori lalu kt blakang ko
kot bontot lelebih mcm aku
zaaaassss
kurang hantaran iols ye

setiap kali orang main mende ni
aku pon sesibuk nak tiup 
hahahhaha
kejakunan
mcm kanak2 ribena
padahal umo da nk masuk 28
erkkkk
okbai

patu demi nak abiskan sisa-sisa masa sebelum zohor
moh kite ge BEE GALLERY
masuk is free ye
sure kt last tu de jual2 honey
hehehehe

cantik pulak budak lebah tu mikkan pic kitorang


biarlah gambar berbicara
hahahaha
tengok siap ade penonton ye


time ni naik bot kat batu feringgi
oh lupa nak bagitahu
nak bot pon 
aku kekejungan

lepak kat persiaran gurney
damai je 
kalo la KL de tempat lunjur2 kaki mcm ni
kurang stress we ols
takyah nak jauh2 drive g penang
hahaa
haaaa tetibe nak cite psl habit certain penangese
dorang kan suke benor nak hon hon hon hon
i is stress while driving tau
oiii KL pon idak mcm ni ye
all the time bile ko ats jln
ko akn dengar
hon hon hon


time ni balik naik feri
babai jambatan pulau pinang

1st time ye aku naik feri ngan kereta
i is cuak sesangat
da la pakcik tu kasik aku duk depan
omg kalo kete keluar cemane
aku pijak handbrake tu sekuat hati ye

ok beday kakzima 4hb tpi takpela kite celebrate lmbt skit
hepi belated birthday kakzima
time ni sume nak wat muncung
setelah beberapa kali percubaan
kaksu tetap mcm gitu
apa pon tak boleh..hahahaha

ni la roti bakar tu
idak la aku tau kalo order roti bakar msti ade half boiled egg ats tu
namanya roti telo goyang
pastu mule la yang lain nak mengkuningkan telo tersebut
hahahaha

best kan lepak tmpt mcm ni petang
me luv it

tgk la tu
panas litlit
tapi sume maintain senyum je

Q utk naik feri
pas kuar dari feri kan trs je msk highway
sumorang pon
mcm 
ehhhhhh
tak kene byr RM 7.00 ke
duk penat pikir
rupe2 nye RM 7.00 tu hanya tuk masuk Penang
kuar Penang tak kire..lol


kaksu yang berani pegang bee
time ni cina tu cakap
nak pegang boleh tapi jangan terlepas
aku dalam hati terus panic dan pikir mane sungai terdekat
sampai mcm gitu skali imaginasi aku
cuak sey

saje besarkan pic nih
sebabnye beratur la nak mik pic kat LOVE tu
last2 mcm ni pon boleh
lawak gile kapel blakang tu
da kenapa LOVE korang tak bercantum..hahahaha
muge LOVE korang till jannah

ni waktu jalan kat penang street
ade pasar karat
haaa ko ingt shah alam je ade
sini pon ade ye


tengok...aku lagi ye...pantang tengok belon ni
aku sesaje nak pegi main

beli jeruk ni kat batu feringgi ye
ni kedai 1st kitorang pegi
ingatkan sume branch pon pakai harga same
rupenye tipah tertipu bang


ni kedai kedua beli jeruk
murah RM 2 dri kedai tadi

ni time naik train nak ke penang hill
iols is kejung di situ

time ni makan besar la mlm tu
kat padang kota
abis RM 109.00 ye

makan pasembor + laksa + kerang rebus + sotong kangkung


dari tahun 1923
lama da penang hill ni
ptotla banglo2 kt situ pon
nampak lame benor rekaannya

aku ngan belon lagi

lagi lagi aku dan belon


time ni tengok kat teropong
bayar RM 1 utk 2 minit 
wakakakkaka sumorang tengok takyah panjat kusi tu
i is pendek!!!!

pas pasembor berjya dikerjakan
meh makan kerang rebus pulak

nasi kandar beratur nih
bukak kul 10pm
dan mengikut ceritera memang orang beratur ye nak beli
kegilaan apakah kul 10pm baru nak bukak
ingat nak supper nasik kandar ke
bukan style we ols
so idak la ye kul 10pm adalah mase membongkang di depan tv


parking kt ats bukit then kene jalan tuk ke penang hill
time datang mmg seronok ye sbb turun tangga
time balik
jangan cakap pape time tu ye
sbb masih2 mencungap

pasembor yang berharga RM 48.00
sambil makan tu cakap
mahal kan
tapi makan
patu mahal kan
suap lagi 
mahal kan
suap lagi
hahahahah begitulah sehingga lincin


jakun ke idak dorang tu
hahahaha
sila lihat ye
time ni nak msk ats feri
sume pakat snap pic

pas keran rebus
sotong kangkung
time ni memasing da surrender
banyak lagi la kiranya yang tak abis 
sudahnye 
jadi kawan syaiton la memasing
membazir!

padang kota lama
bermula la kisah main belon di sini...hahahha
bersepah2 pic nih
sorila mls aku nak susun balik

time ni nak balik da
benti makan kat RNR tapah
makan pon menu yang same je
air kosong..hahaha
bajet under control

ginilah kekdah nya mik pic tanpa go pro ye
wefie rapat2..hahaha



ni kat line clear
sampai2 je penang terus terjah sini
sebelum de kontroversi lagi
hahahahahha
aku duk bce paper arini byk sgt psl line clear nih

gigih la abiskan makanan
di bawah cahaya bulan 
iols tak minum air kelapa
sbb tu kulit tak cantik..haha

tengok...kete kat depan skali
dup dap dup dap takot kete jatuh ke laut
ahahahahha..suke tah hape hape

belon dan aku lagi

pic ni kakzima buh kat insta die
ngan caption
insan yang kerdil di sisiNYA
erkkkkk tpi muke aku mcm berlagak je
kak, tlg tukar caption..hahahahha


itu je la kisahnya ke penang
NOVEMBER cepat dtg
nak bercuti lagi..ehehe

ADIOS ~ ~ ~ 


p/s : nak beli tabung
nak pergi korea
hahahahahaha
baru nak beli tabung
nak mula menabung tatau bile

No comments:

Post a Comment